2013. október 13.

Unforgettable; Chapter; 21st

Gwendolyn O'Donell
A hely már kívül eléggé puccos volt, nem hogy a belseje. Próbáltam kiszállni a kocsiból, s csodálkoztam, hogy nem nyílik, de kiderült, hogy Harry zárta le. Kénytelen voltam kivárni, míg Harry átkocog az én oldalamra, ott pedig kinyitja nekem az ajtót. Mosolyogva megköszöntem, hagytam, had ölelje át a vállamat, s vezessen a helyes irányba.

- Harry Styles, tegnap foglaltam asztalt két személyre - Már az érkezésekor feltűnt, hogy H-nak milyen jó kedve van.

Összekulcsolta ujjainkat, majd a pincérnő után vezetett. Furcsán éreztem magam a vajszínű falak, s a szabályosan kidolgozott étterembe. Az asztalok szinte ugyan olyan távolságra voltak elhelyezve egymástól, egyedül az vigasztalt, hogy sehol sem gazdag pasasokat láttam. Ült bent három család, és vagy öt-hat tini banda, amilyenek mi vagyunk.

Miután a nő megmutatta a helyünket, s hozott két étlapot, azon kattogott az agyam, hogy még is mit kéne mondanom, egyáltalán lesz-e közös témánk, vagy eleinte Punknak kellene beszélgetést kezdeményeznie.

- Mit kérsz? - Kérdezte.

- Uhm, szerintem bolonyai spagettit - Haraptam az ajkaimra.

Hazz elmosolyodott, majd rám pillantott. - Baj van?

A szemöldökömet ráncoltam, s megráztam a fejem. Ennyire látszana, hogy zavarba vagyok? Tudtommal jól színészkedek, vagy is Kitty azt mondta. Bár lehet, hogy cinikusan beszélt.

- És hogy tetszett Nizza? - Vigyorgott, mire felnevettem.

- Nagyon szép város. Remélem majd legalább még egyszer ki fogok jutni.

- Voltál már valahol külföldön?

Figyeltem, ahogy egy részeg lányt felemel valószínűleg a barátja, s kiviszi az étteremből. Az asztaluknál ülő barátaik csak nevettek rajtuk, nem hogy segítettek volna. De látszott rajtuk, hogy ők sem keveset ittak, csak egy srác rázta a fejét, és a részeg lány segítségére ment.

- Voltam már Párizsba és New Yorkba, de bármikor elmennék megint. Sok ott a... Mc Donald's. - Mondtam, mire jóízűen felnevetett, amin elmosolyodtam. - Te?

- Sok helyen voltam már. Főleg a nagyobb városokba, vagy a tengerparton. Eddig összesen... Huszonnyolc helyen laktam már. Még a szüleimmel. Greggel pedig hat. De már három éve nem költöztünk.

Azt tudtam, hogy Harry már elég sokszor járt mindenhol, de azt közel sem gondoltam, hogy többször, mint harminc. Greget nem költözős típusnak gondoltam, inkább olyannak, aki leél egy életet akár egy fészekben is, nem.olyannak, aki megun egy házat három hónap alatt, s már is költözik.

- Mi van a szüleiddel? - A homlokomat ráncoltam.

Jókedve egy varázsütésre eltűnt, tudtam, hogy az asztal alatt az ujjait birizgálja, amit néz is; kerülte a tekintetemet. Rossznak éreztem magam, amiért feltettem ezt a kérdést, azt hittem, hogy már azért nem él a szüleivel, mert már nem kisfiú. De ezek szerint másról lehet szó, ha ennyire zavarba hozta a kérdésem.

- Hányszor voltál már Nizzába? - Sürgősen próbáltam másik témát választani.

Elmosolyodott. - Vagy négyszer. De Gregékkel laktunk ott egy fél évig. Nagyon jó kis hely.

*

Véget nem érő sor kígyózott a nagy, bordó épület előtt. Rengetegen már a nap melegítette aszfalton feküdtek, mások inkább csak a barátjuk vállán támaszkodván próbáltak egy helyben megállni, nem pedig imbolyogni.

Sosem szerettem diszkóba járni. Inkább házi bulikba voltam szokva, ahol ismertem a tömeg 80%-át. Nem azt jelenti, hogy nem voltam, mert ez nem igaz, csupán nem rajongok érte. Minden esetre nem mondhattam H-nek, hogy szervezzen valami más programot, ha már egyszer beszervezte ezt. Meg amúgy is, szívesen jöttem vele.

A nagy sor elejére tolakodtunk, majd nem letépték rólam s ruhámat is, de végül sikerült előre jutnunk. Hozzá tartozik, hogy Harry elindított egy tömeg verekedést, amiből sikeresen kikerültünk, s jót nevettünk az egészen.

- Helló, Max - Köszönt Harry a komoly testőrnek.

Max és Harry ugyan akkora magasak voltak, azaz magasabbak jóval az átlagosnál, de a testőr testesebb volt. Ránézett Hazzra, elmosolyodott, kezet fogtak, majd félre állt, hogy be tudjunk menni, de előtte végig mért. Eleinte a szemöldökét ráncolta, én pedig nem hittem el, hogy azért olyan ronda lennék, de aztán kedvesen elmosolyodott, és bólintott. Nézte az össze kulcsolt kezeinket Harryvel, szemeiben valami meghatódottságot véltem felfedezni, ebből le tudtam venni, hogy Punknak valami közeli ismerőse, esetleg rokona lehet.

- Sokszor jártál már itt? - Kérdeztem.

Egy nagy, hosszú folyosón mentünk végig, a zene dübörgött a testembe, amit annyira szeretek. Az emberek ordibálása idáig elhallatszott, s irigyeltem őket, amiért el tudnak szabadulni. Biztos nem merném magam részegre inni egy ilyen helyen, a végén még mindenki ágyra akarna menni velem, én pedig lennék olyan hülye -mármint a részeg énem-, hogy bele is mennék. 

- Nem. Mindig máshova megyek. - Felelte.

Elsőnek nem értettem, hogy mire gondolt, aztán rájöttem, hogy sok pletyka szálldogál arról a suliba, hogy H igen erőszakos srác. Igen, arra én is rájöttem, de nem gondoltam volna, hogy verekszik, vagy bármit csinál. Most jöttem arra rá, hogy az egész London az egyik három hónappal ezelőtt történt támadásról beszélt, amibe egy Punk majd nem halálra vert egy másikat. Aztán öt hónapja egy hasonló eset, csak egy punk srác egy kocsiból rángatott ki egy fiút, aki két évet a börtönbe volt, és nem is tudom, hogy hány ilyen eset volt még...

7 megjegyzés:

  1. Mint mindig, most is csodásat alkottál! Várom a következőt!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó lett , nem sértés csak én a régebbi részeket jobban szerettem ottan még nem voltak "együtt" és az olyan más volt , nem az ezek is jók , csak már kezdnek kissé laposodni lehet csak a suli miatt nem tudom , de én nagyon szeretem ahogyan írsz és még egyszer nem sértésnek szántam , várom a kövit :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de ez csak az én véleményem , szóval nem kell rám hallgatni

      Törlés
  3. na nekem fogalmazásom 1-es lesz, de nem baj :D Imádom a blogod :D amúgy én vagyok az a csaj, aki írt facen az egyik csoportban lévő bejegyzésed alá, hogy "mindjárt komizok" :D na hát most komizok is :)
    Véleményem: imádom *-* ezt mindegyik résznél el fogom mondani :D Egyetértek egy kicsit Dórry S.-sel..kicsit kezd kihűlni az egymás iránt érzett ööö...szerelem? :D mondtam, hogy 1-es fogalmazásom van xd na mind1 :D Ééés...! lehetnének egy kicsit hosszabb részek, mert túl hamar a végére érek :'( de ennek ellenére még mindig imádom :3
    Köviiiiiiiiit :)

    VálaszTörlés
  4. Nem értek egyet Dórri S-sel. Egyáltalàn nem. Továbbra sem "lapos" a történet. Igen, nem mindegyik olyan izgalmas rész, de ez minden egyes blogba, vagy könyvbe így van. Úgy tökéletes egy sztori, ha változik a hangulata, stb. De ez nem is annyira olyan, mert ez is izgalmas. Ja, és még együtt sincsenek, szóval... Ne törődj vele, fantasztikus a blogod(:

    Puszi Réka:*

    VálaszTörlés
  5. Mindig remek részeket irsz!!Siess a köviveel!!:))már nagyon várom<33

    VálaszTörlés
  6. Na ez a vége azért durva :O Remélem ilyeneket Hazz el fog mondani Gweny-nek ;) Amúgy jó rész lett :3 Remélem Hazz már nem lesz olyan nagy tuskó Gweny-vel,mint volt... :D Gyorsan kövit *_* ~Dóri :)

    VálaszTörlés

Serdecznie polecam